söndag 21 april 2013

Året var 1967!

Skynda, skynda!


Än är det några dagar kvar på utställningen Vi hade fel där konstnären Carl Johan De Geer visar bilder från en reportageresa han gjorde till Paris 1967.
Här är lite inspiration för dig som har vägarna förbi Waldemarsudde.


Bild: Harvey's Lake Yacht Club


Året var 1967 och modet var som det var. Kjollängden kunde varieras efter personliga önskemål. Allt från mini ,via midi till maxi. Mönstrat eller enfärgat, pastell eller färgstarkt.


Afgahnpäls

Klädvalet hade inte så mycket med klimar eller årstid att göra. En afgahnpäls var lika användbar och inne sommar som vinter.



Design Andres Courreges


 
En av de mera tongivande inom design var vid denna tid Courreges. Han var med och skapade unisexmodet. Det är precis vad det låter, unisex. Samma mode för män som för kvinnor. Det som skiljer iärtillskärningen som är anpassad efter de olika proportionerna mellan mans- och kvinnokroppen, för att plagget skulle sitta bra.


Courregesstövlar.

Han införde också en ny detalj i modet. Tunna stövlar som användes hela året, även under de varma månaderna.



Design Pierre Cardin

Flera designers var vid denna tid inspirerade av rymden och skapade ett "rymdmode". Pierre Cardin var en av dem. Färgglada overalliknande plagg för både kvinnor och män och hjälmliknande huvudbonader/hattar.

 

London 1967


Bermudashorts var ett säkert kort att ha under de korta klänningarna och kjolarna eller varför inte strunta i kjolen och bara ha bermudashorts.


Varför inte sy själv. Simplicitymönster från 1967



Läs mer här: http://www.waldemarsudde.se/Vi_hade_fel.html





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar