måndag 1 oktober 2012

Det finns så mycket.....


Bild: photographer farbror sid.se

I återvinningens tidevarv finns det så mycket att återvinna. Vi skapar massor av sopor, sånt som slängs och inte blir till någon nytta.
Men ibland så händer det. Någon uppfinningsrik person ser nya möjligheter i soporna och skapar nya saker.
Så är det med ölburken.

Bild: Intersuds

Det går att hitta på det mesta av denna färgglada burk. Att klippa i burken är lätt. Det gäller att ha en vass sax som går att sticka igenom plåten. Sedan är det bara till att klippa den önskade formen. Ibland kan det vara både roligt och snyggt att blanda färger från de olika burkarna medan det i andra sammanhang är en fördel att använda samma färg för att få ett enhetligt intryck.Bild: http: //mobil.hd.se/bostad/2006/11/05/bra-begagnat-faar-ny-form/


En ihopknycklad burk kan bli en personlig skulptur när vissa delar har förstärkts med färg och dekoration, som ögon och näbb.Visst är det så att somliga idéer är mer jordnära eller estetiskt tilltalande än andra men för den som är kreativ kan det vara tillfredsställelsen med själva idén. Att skapa något själv. 


Lampa Bild: EmmyMaries blogg


En ny lampa kräver många burkar för att de små ringarna ska räcka till och fylla hela ytan. Men när skapelsen är klar är den både praktisk och estetisk på ett eller annat sätt.


Awesome Beer Can Art 3

Värre är det med skor. Varken de vassa kanterna eller den spetsiga modellen kan vara bra för fötterna så man får anta att de ska stå på hyllan för att visas upp.


Mustang byggd av ölburkar
Jack Kirby byggde en kopia av Mustang av 5000 ölburkar Bild: Bilsport.se

För den som har många burkar kan det kanske vara spännande att ge sig på ett större arbete eller vad sägs om att skapa en kopia av en bil i naturlig storlek.


File:Beer can shed.jpg
Bild: Wikipedia


Om det inte är nog så kan man klä om huset. Tegel och puts är kanske alldeles för vanligt och ointressant. Den som gästar detta hus har i alla fall något att göra medan han eller hon väntar på att dörren ska öppnas. 
Läsa! 

Man brukar säga att alla sätt utom de dåliga är bra. Kanske är det så.
I Brasilien finns ett företag som skapar väskor och kläder av burkarnas öppningsring. Den sammanfogas på olika sätt och kan bli till både väskor och kläder. En inspirerande idé som spritt sig till delar av USA där det finns avsättning för deras arbeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar