tisdag 1 mars 2011

Oscarsgalan!

Klädd till fest!

Mary Pickford 1930

För åttiotredje gången har det varit oscarsutdelning. Förutom priset, som är det absolut största inom filmvärlden, är det också fest.
Festkläderna kan vara av skiftande utseende och modell men har ett gemensamt, de är exklusiva.
Mary Pickfords klänning från 1930 var sydd av silkechiffon och var typisk för sin tid. Till klänningen bar hon en enorm diamantbrosch och ett armband, givetvis med diamanter. Hon beställde sin klänning från Paris innan hon visste att hon var nominerad för en Oscar.

Audrey Hepburn 1954

En stjärna som stod för det klassiska och enkla var Audrey Hepburn. Hon bar en klänning som vännen och designern Givenchy skapde för henne. Till den sparsmakade klänningen i blommigt tyg och med ett skärp i midjan, bar hon ett par enkla örhängen.

Angie Dickinson 1989

Stora örhängen och guldväska kompletterade klänningen.

Inger Stevens 1967

Under 1960-talet vat det modernt med minikjol vilket avspeglades också på oscarsgalan.

Edy Williams 1980

Edy Williams, känd för att vilja visa upp sig, har valt en dress som hålls ihop i midjan av ett guldigt skärp. Bikinibyxorna glittrar i guld och matchar både skärp och skor. Till detta bär hon en smal minkstola och som hänger löst.  

Audrey Hepburn 1988

Audrey Hepburn igen. Denna gång i en kreation som var typisk för sent åttiotal. Inte hela klänningen men de dubbla kjolarna. En kort med volang och en lång.

Cate Blanchett 1990

John Galliano skapade denna klänning med ett kort släp och handbroderade blommor. Tyget är en trikå med invävda mönster.

Susan Sarandon 1993

Susan Sarandon har satsat på en klänning av Calvin Klein. Mycket guld, också på skorna. 


Vill man synas extra mycket bland alla kreationer kan man göra som Whoopi Goldberg och välja starka färger.

Cher 1986
Cher valde detta år att bära en dress som Bob Mackie designat just för henne. Det sägs att detta var den outfit som man talade mest om detta året.

Lizzie Gardiner 1995

För den som vill synas eller sticka ut ännu lite mer kan man göra som Lizzie Gardiner, skapa en klänning av gyllene American Expresskort. Hon fick en Oscar för att ha formgivit kläderna till en film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar